oyun.az - oyun severlerin buluşma mekanı


Geleceğe Dönüş oyunu

TAM EKRAN

Geleceğe Dönüş [2.8]

Oyunu Puanla:

Açıklama: Macəra oyunları kategorisi altında paylaşılan Geleceğe Dönüş oyunu şu ana kadar defa oynanmıştır. Oyun sitemiz bunun gibi binnlerce oyunu barındırıyor.
Ünlü film Back to The Future un flash oyun versiyonu.. Filmden bir sahneyi oyun olarak oynamak isteyenlere bulunmaz bir firsat, oyunda amaciniz zaman makinesi arabinz ile tam yildirimin düstügü anda Finish çizgisinden saatte 88 km hiz ile geçebilmek aksi taktirde zamanda yolculugu basaramaiyarak gelecegenize dönemeyeceksiniz. Yükleme tamamlandiktan sonra PLAY GAME butonlariyla oyuna baslayin, klavyeden yön tuslari ile zaman makinesi arabanizi orta dogrultuda ve uygun süratte kullanmaya çalisin. iyi eglenceler.

Oyunla ilgili etiketler: Geleceğe Dönüş


Oyun oynamak faydalımıdır?
Yapılan bir araştırma göre her gün 1 saat oyun oynayan çocuklar, oynamayanlara oranla daha mutlu, daha sosyal ve daha az hiperaktif oluyorlar.

Oxford Üniversitesinin araştırmasına göre bilinenin aksine her gün 60 dakika video oyunları oynamanın çocuklara bir zararı yok. Tamam tersine yararı var.

Deneye 5000 çocuk üzerinde yapılmış. Bu çocuklardan bazıları hiç oyun oynamamış. Bazıları ise Sony Playstation veya bilgisayar tabanlı oyunlar oynamıştır.

Çalışmaya göre gençlerden günde çok fazla olmamak üzere oyun oynayanlar, oynamayanlara oranla daha sosyal oluyorlar. Ancak günde 3 saat veya fazla oynayanlarda durum değişiyor.

Yalnız günden 60 dakika veya daha az oynayanlar hayatta daha başarılı oluyor, sosyallik üst düzeyde oluyor. Hayattan daha fazla zevk alıyorlar. Onlar aynı zamanda daha az hiperaktif oluyorlar, duygusal sorunları daha az oluyor.

Bu araştırma aynı zamanda TV izlemekle kıyaslandığında oyun oynamanın daha faydalı olduğunu gösterdi.

Amerikan Psikoloji Birliği tarafından yayınlanan video oyunlarının olumlu etkileri üzerine bir araştırma incelemeye göre, oyunlar çocukların öğrenme, sağlık ve sosyal becerilerini artırabilir.

Yazarlar çocuklara daha yararlı oyunlar ortaya çıkarmak için psikolog, doktorlar ve oyun tasarımcılarının birlikte çalışmaları gerektğini belirtiyorlar.
        

Yorumlar

Henüz yorum yazılmamış. Hemen alttaki formu doldur yorumunu gönder.

Ad Soyad: *
E-Mail Adresiniz: *
Yorumunuz: *
Güvenlik No: *